حوادث انقلاب و بهمن ۵۷ به روایت عکاس آمریکایی و ایرانی
“دیوید بارنت” عکاس خبری مشهور امریکا یکی از عکاسانی است که حوادث بهمن ۱۳۵۷ را با دوربین خود ثبت و روایت مصوری از انقلاب اسلامی ایران تهییه کرده است.
دیوید بارنت، عکاس خبری مشهور امریکایی که پرتره کلوزآپ وی از رهبر کبیر انقلاب اسلامی به عکس برگزیده نشریه تایمز در سال ۱۹۷۹ بدل شد در خلال حوادث انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به ایران سفر کرد. وی عکس های خود از حوادث این دوران را بعدها در مجموعه ای با عنوان ۴۴ روز از زمان خروج شاه مخلوع از ایران تا ورود رهبر کبیر انقلاب اسلامی به میهن و پیروزی انقلاب منتشر کرد.
این عکاس امریکایی از لحظات پر التهاب شاه ایران در روزهای منتهی به خروجش از ایران، خیابان های نا آرام تهران و جوانان خشمگین، جنایات رژیم پهلوی، ورود رهبر کبیر انقلاب به میهن، استقبال مردم از امام خمینی(ره) در فرودگاه و خیابان ها و ده روز پس از آن تا پیروزی انقلاب را عکاسی کرده است. عکس های مجموعه “۴۴ روز در ایران” مجموعه ای از عکس های رنگی و سیاه و سفید است که در کنار زیبایی بصری به لحاظ تاریخی واجد ارزش و جذابیت ویژه ای است.
دیوید بارنت در کیوسک تلفنی در تهران بهمن ۱۳۵۷
روایـت عکـاس ایـرانـی
تصاویر زیر حاصل تلاش “عباس” عکاس مشهور ایرانی و یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است. به گزارش فرارو، “عباس عطار” که در جهان با نام “عباس” یا “عباس مگنوم” شهرت دارد بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ از پشت دوربین عکاسیاش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات بهیادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ عکس گرفت.
وی که دانش آموخته رشته مطبوعات و ارتباطات در انگلستان است، در سال ۱۳۶۱ پس از آنکه عکسهایش از انقلاب ایران وی را به شهرت رساند، به آژانس عکس “مگنوم” پیوست؛ یکی از معتبرترین آژانس های عکس جهان که توسط عکاس مشهور فرانسوی “هنری کارتیه برسون” به همراه “رابرت کاپا” و تعدادی از عکاسان جنگ تشکیل شده بود و برجسته ترین عکاسان جهان عکس های وقایع مهم سیاسی و اجتماعی دنیا را در آن عرضه می کردند.
وی که از اعضا برجسته آژانس عکس “مگنوم” به حساب می آید است، بعدها در سفر به ایران مجموعه عکس های خود از حوادث انقلاب را در کتابی با عنوان “روزشمار ایران ۲۰۰۲-۱۹۷۱″ منتشر کرد که علاوه بر عکسها، یادداشتهای روزانه وی را نیز شامل می شد. به مناسبت دهه مبارک فجر در اینجا نگاهی می اندازیم به روایت این عکاس از روزهای انقلاب؛ عکس های سری اول این مجموعه از درگیریهای خیابانی و تشکیل کابینه بختیار آغاز و تا ورود رهبر کبیر انقلاب به کشور ادامه می یابد.