انقلابمان

انقلاب ما ، انفجار نور بود ...

انقلابمان

انقلاب ما ، انفجار نور بود ...

۱۹ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است


هر چند همچو گل همه بر باد رفته اند

هرگز گمان مدار که از یاد رفته اند

اینان نه آن گل اند که گویی در این بهار

از یاد رفته اند چو بر باد رفته اند

اینان نه آهویند که گویی دریغ و حیف

در چنگ ظالمانه صیاد رفته اند

جای دریغ نیست بر ایشان که این گروه

با عزم آهنین و دل شاد رفته اند

« استاد » گفته بود که با جان و دل به پیش

اینان بنا به گفته استاد رفته اند

سرباز آهنین نبرد نهایی اند

پولاد زیست کرده و پولاد رفته اند

در راه پی گذاری کاخ جهان نو

بر جا نهاده پایه و بنیاد رفته اند

در راه آفرینش باغی پر از شکوه

بی خس و خار و آفت و اضداد رفته اند

« پیروز باد ملت ما، انقلاب  ما»

گویان، به رغم دشمن جلاد رفته اند

« کوبنده باد جنبش خلاق رنجبر»

برگوش عالمی زده فریاد رفته اند

بر باد رفته نیز نبایست گفتشان

در قلب ما نهاده بسی یاد رفته اند

مهدی اخوان ثالث (م-امید)

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ بهمن ۹۲ ، ۱۳:۰۱
سعید قنبری


“دیوید بارنت” عکاس خبری مشهور امریکا یکی از عکاسانی است که حوادث بهمن ۱۳۵۷ را با دوربین خود ثبت و روایت مصوری از انقلاب اسلامی ایران تهییه کرده است.

دیوید بارنت، عکاس خبری مشهور امریکایی که پرتره کلوزآپ وی از رهبر کبیر انقلاب اسلامی به عکس برگزیده نشریه تایمز در سال ۱۹۷۹ بدل شد در خلال حوادث انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به ایران سفر کرد. وی عکس های خود از حوادث این دوران را بعدها در مجموعه ای با عنوان ۴۴ روز از زمان خروج شاه مخلوع از ایران تا ورود رهبر کبیر انقلاب اسلامی به میهن و پیروزی انقلاب منتشر کرد.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۵۲
سعید قنبری


شمس (خدیجه) پهلوی (۱۲۹۶- ۱۰ اسفند ۱۳۷۴) دومین و بزرگترین فرزند رضاخان از تاج‌الملوک آیرملو و خواهر ارشد محمدرضا شاه پهلوی بود. او پس از سپری کردن تحصیلات رایج در آن زمان، با فریدون جم فرزند مدیرالملک جم (وزیر و نخست‌وزیر دوران قاجار و پهلوی) ازدواج کرد. اما پس از کناره‌گیری رضاشاه از سلطنت، از همسرش جدا شد و چندی بعد در سال ۱۳۲۲ با عزت‌الله مین‌باشیان که هنرمند بود، آشنا شد و در سال ۱۳۲۴ در قاهره با او ازدواج کرد. همسر جدید او نام و نام‌خانوادگی‌اش را به مهرداد پهلبد تغییر داد.

 
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۴۵
سعید قنبری

اتل‌ متل‌ یه‌ مادر

نحیف‌ و زار و خسته‌

با صورتی‌ حزین‌ و

دستای‌ پینه‌ بسته‌

بپرس‌ ازش‌ تا بگه‌

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۳۲
سعید قنبری

انقلاب اسلامی ایران، جریانی منقطع از پیشینه‏ی تاریخی خود نیست، بلکه در اعماق تاریخ اسلام و سیره‏ی امامان شیعه ریشه دارد. حرکت تاریخ، یک حرکت امتدادی و بدونقرینه نیست، بلکه سیری مدور و حلزونی شکل دارد، که هرچند همانند نقطه‏ی قبل نیست، ولی شباهت‏های بسیاری با آن دارد که آن‏ها را در موازات هم قرار می‏دهد. باید گفت تاریخ همواره به نوعی تکرار می‏گردد، ولی در شرایطی متفاوت با پیش. از این رو، فتنه‏هایی که در زمان امام علی علیه‏السلام روی داده‏اند، به گونه‏ای در تاریخ انقلاب اسلامی نیز تکرار شده و می‏شوند. برای شناخت درست این فتنه‏ها و مقابله‏ی اندیشمندانه با آن‏ها، سه جریان ناکثین، قاسطین و مارقین را در دوران حکومت امام علی علیه‏السلام و دوران انقلاب اسلامی بررسی می‏کنیم. البته باید گفت با توجه به پیچیدگی رویدادها و چندلایه بودن آن‏ها، تفکیک کامل و تمایز دقیق جریان‏های مخالف انقلاب، ممکن نیست.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۴ بهمن ۹۲ ، ۱۵:۱۱
سعید قنبری

روزگار اکنون ما رنگی شده ، نه مثل رنگ تو که سرخ بود ، نه اینطور بگویم روزما رنگی رنگی ، رنگین کمان شده . هر کسی هر رنگی دلش میخاهد می شود ، انگار آفتاب پرست شده . زود رنگ ها را می بازند به یکی وفا نمی کنند ، می گویند نمی خواهیم امروزمان مثل دیروزمان باشد ، آخه تازگیا یاد گرفتیم حرفا رو هم مثل قرآن یه جور دیگه بفهمیم . آره این شده حکایت روز گار ما ، اما تو ای شهید می دانم که دلخوری از روزگار اکنون ما از زندگی ما ، از رنگ های ما ، آخر یک جوری شد که مجبور شدیم رنگ سبز علی و رنگ سرخ حسین رو هم بازی بگیریم ...

می دانم آنقدر دلخوری که نمی خواهی بیایی پیش ما ، حتی خابمان ... تو که بودی رنگ ها یکی بود ، بیرنگی؛ انگار مداد رنگی ها نبودند . انگار رنگ ها به تو باخته بودند . انگار رنگ ها شرمنده ی تو بودند ، اما اکنون چه !

رنگ ها فرصت جولان پیدا کرده اند ، این نباشد آن یکی ، سبز نباشد ، آبی بهتر است ...

می دانم از وضع ما از روزگار ما از زندگی ما از رنگ هایمان دلخوری ؛ حق داری ...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ بهمن ۹۲ ، ۰۰:۰۰
سعید قنبری

تصاویر زیر حاصل تلاش "عباس" عکاس مشهور ایرانی و یکی از مشهورترین راویان مصور انقلاب بهمن 1357 است. "عباس عطار" که در جهان با نام "عباس" یا "عباس مگنوم" شهرت دارد بین سال‌های 1357 تا 1359 از پشت دوربین عکاسی‌اش به انقلاب اسلامی ایران نگریست و لحظات به‌یادماندنی انقلاب اسلامی را به ثبت رساند و به گفته خودش، برای تاریخ عکس گرفت.

وی که دانش آموخته رشته مطبوعات و ارتباطات در انگلستان است، در سال‌ 1361 پس از آنکه عکس‌هایش از انقلاب ایران وی را به شهرت رساند، به آژانس عکس "مگنوم" پیوست؛ یکی از معتبرترین آژانس های عکس جهان که توسط عکاس مشهور فرانسوی "هنری کارتیه برسون" به همراه "رابرت کاپا" و تعدادی از عکاسان جنگ تشکیل شده بود و برجسته ترین عکاسان جهان عکس های وقایع مهم سیاسی و اجتماعی دنیا را در آن عرضه می کردند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۲۹
سعید قنبری

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در قالب یک کلیپ، خاطره‌ای از اولین روزهای بازگشت حضرت امام خمینی(ره) در سال ۵۷ به کشور و ماجرایی درباره‌ انس ایشان با کلام‌الله مجید را منتشر کرد. در این کلیپ بخشی از فایل صوتی خاطره‌ رهبر معظم انقلاب برای اولین بار پس از ۳۳ سال منتشر می‌شود.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۱۲:۰۵
سعید قنبری


به حاکمیت رسیدن محمدرضا پهلوی به وسیله انگلستان
براى یک ملت براى ملت ایران هیچ ننگى بالاتر از این نیست که حکام، فرمانروایان، سیاستمداران و سررشته‌داران امور کشور را دولت انگلیس به وسیله‌ى سفارتخانه‌ى خود بیاورد و ببرد! کدام ننگ براى یک ملت، از این بالاتر است؟! خاطراتى را که از عناصر دوران پهلوى نوشته‌اند، بخوانید! بعد از آنکه در سال ۱۳۲۰ رضا خان را بردند، پسر او محمد رضا تا چند روز نمى‌دانست که آیا پادشاه خواهد بود یا نه! کسى را به سفارت انگلیس فرستاد، آن‌ها گفتند که بله، عیبى ندارد، پادشاه باشد، به شرطى که فلان کار را نکند و فلان کار را بکند! خوشحال شد. این‌ها حقایق این کشور است.


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۲ ، ۱۱:۴۰
سعید قنبری


با نگاهی ساده به فیلم ها و عکس هایی که از اوایل انقلاب به یادگار مانده گوشه هایی بکر از سبک زندگی ما ایرانیان کاملا آشکار و محرز می شود . از جمله سبک پوشش هم مردان و هم زنان . در آن زمان با توجه به این که جامعه و کشور در ارتباط کامل با غرب بود ، به طوری که هیچ مرزی برای ورود به ایران از سوی غربی ها و هیچ مرزی برای سفر ایرانیان به غرب وجود نداشت ، اما نوع لباس و پوشش ایرانیان بسیار سنگین تر و پوشیده تر از زمان حال است که کلا ارتباط ما با عرب قطع می باشد . اما چرا این مشکل پیش آمده ؟ آیا این دوری سبب ایجاد تشنگی در مردم برای سوغ به سوی غرب و لختی شده است ؟

سوالی که ذهن ها را مشغول کرده این است که چرا با وجود این همه محدودیت باز سبک پوشش اکثر مردم ایران روز به روز شبیه تر به پوشش غربی میشود ؟

آیا مگر این است که پوشش نشانه ی فرهنگ است و همیشه اقوام وحشی از نوع پوشش بی حجابانه استفاده می کردند ؟ این صد درصد نشان از اندیشه وحشی نگرانه غرب است که کم کم به جامعه ی ما نیز کشیده شده و باور عوام و گاها خواص را بر این کرده که پوشش اختیاریست و لخت بودن افتخاری گران !!!

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۱ بهمن ۹۲ ، ۲۳:۳۵
سعید قنبری